Van het donker naar het licht

Van het donker naar het licht.

Laten we bij het begin beginnen

Soms kom je op een punt in jouw leven dat jij niet meer weet hoe je verder moet. Soms komt het door foute keuzes van jezelf of iets wat door een ander opgelegd wordt. Dit kan er voor zorgen dat je het gevoel krijgt, je niets waard bent, jouw leven er niet toe doet, niemand blij met je is en dat je eigenlijk geen uitweg meer zie… Ga dan met ons mee op jouw reis langs de regenboog.

Als je dit punt bereikt hebt moet je eigenlijk jezelf resetten. Dit klinkt misschien vreemd maar je moet even terug naar de kern van het leven. Wij van Rainbow Children gaan er van uit dat ieder mens hier op aarde is omdat hij er moet zijn. Als je het gevoel hebt dat niemand om je geeft. Is het in eerste instantie belangrijk dat je God toelaat in je leven. Misschien denk je nu “daar heb je er weer zo een” Ik wil je vragen om God als volgt te visualiseren, God is iemand die wil dat je hier bent. Ik heb zelf op jonge leeftijd toen ik vast liep in mijn leven letterlijk gezegd “God of je leg mij uit waar dit leven over gaat of je haalt mij op” Het heeft jaren geduurd voor dat ik begreep dat God mijn vraag beantwoord had en dat hij mij was gaan uitleggen waar dit leven over gaat. Ik hoop dan ook met mijn inmiddels opgebouwde levens ervaring een lichtpuntje mag zijn in jou leven. Stel je God voor als iemand die zijn arm om jouw heen slaat als jij het moeilijk hebt. En je nooit zal laten vallen. Het leven is niet eenvoudig en dat zal het ook niet worden. Waarom het leven is zoals het is kan ik ook niet verklaren. Maar als je denkt “ik heb niets met God” Stel hem dan voor als een Imaginary friend.  Misschien heb je er wel een gehad toen je klein was. Ik heb veel mensen ontmoet die zeggen niets met God te hebben, maar ze zeggen wel te geloven in een groter geheel. Dit komt vaak niet doordat ze niets met God hebben, maar zich af hebben gekeerd van de kerk waarin ze zijn opgegroeid.

Als je het voorgaande naast de bijbel legt zal je misschien gaan begrijpen wat wij bedoelen. “In den beginne schiep God den hemel en de aarde. De aarde was woest en ledig, en duisternis was op de afgrond”.(kijk ook bij “anders kijken”)

Dit is de positie waar jij je nu ook in bevindt. Jij staat ook op de rand van de afgrond. Door God in je leven toe te laten. Schep jij dus ook een hemelse wereld en een aardse wereld. De hemelse wereld is dat wat jou absolute gelukkig maakt. En de aardse wereld is dat waar jij je in bevindt. Als jij je richt op de hemelse wereld laat je licht toe in jouw leven. Om de hemel in jouw leven te creëren moet je wel opletten om dat daar wel wat valkuilen in zitten. Soms creëer jij iets waarvan je denk dat het jou heel gelukkig maakt, maar is dat ook zo? Jezus leerde ons dat wij onze naaste lief moeten hebben als onszelf. Dit laat 2 punten zien. 1 je kan je naaste dus niet lief hebben als jij je zelf niet lief heb. Dit is dus al de eerste weg die je moet inslaan. Je moet dus eerst leren jezelf lief te hebben voordat je de ander lief kan hebben. 2 je moet dus oppassen dat als jij op zoek ga naar jouw geluk dat dat nooit ten kosten gaat van de ander.   Als je deze regels toepas op jouw leven. Zal er een wereld ontstaan die je nu misschien nog niet ziet of begrijpt.

Neem het volgende ook in overweging. “Doe het geen dat u niet wilt dat u geschied doe dat ook een ander niet” Veel hemelse activiteiten laten zich moeilijk bewijzen. Daarom zeg ik altijd “Als we allemaal een lichtpuntje in het leven van een ander proberen te zijn zonder ons zelf te verliezen, zal de wereld licht worden. En dan zien we wel wat er met ons gebeurd na ons aardse leven”

Bedenk ook dat op het moment jij besluit om jouw leven te verbeteren dat jouw omgeving wel tijd nodig heeft om dit te geloven.  Jij hebt misschien wel een tijd gehad (of jij zit er misschien nog in) waarin jij niet helemaal eerlijk was  tegen jouw omgeving. Dus verwacht dan ook niet dat jouw omgeving helemaal enthousiast wordt op het moment jij deze nieuwe weg inslaat.  Maar als je deze weg ga bewandelen zal jij mensen tegen komen die het denken beter te weten en mensen die liefdevol hun geleerde lessen op jouw pad laten schijnen(zie foto 2). Bedenk bij het eerste soort mensen “ieder zijn eigen weg” maar wees dankbaar voor de het 2e soort mensen. Want die zullen jouw verder helpen. En door deze mensen zal je leren dat we allemaal mens zijn en dat jij niet alleen bent op jouw weg… Er zijn 2 belangrijke pijlers op deze weg de eerste is loslaten en de tweede is geduld. Alles is een proces. Het ene proces is kort en de ander kan misschien wel de rest van jou leven gaan duren. Geef alles dus de tijd die het nodig heeft. Je kan een blad aan een boom niet laten groeien door er aan te trekken.

Wij wensen jou suc6 op jouw weg.

Vind jij het voorgaande de moeite waard deel het dan. Zodat wij ons licht verder kunnen laten schijnen. Wij zullen vaker een levens ervaring delen met jou…

Kijk voor meer op www.rainbowchildren.nl en wil jij jouw verhaal met ons delen stuur jouw verhaal dan naar info@rainbowchildren.nl